Cícerové soté s kokosovým mliekom

1174 Zobrazení 0 Comment

Jedlo bez mäsa a mliečneho vôbec nemusí byť nuda! Práve naopak, máte nekonečné možnosti, treba len zapojiť fantáziu. Mliečne potraviny sme už veľmi dávno vypustili z receptov u nás doma. Nahradili sme to rastlinným mliekom a táto zmena prebehla nakoniec veľmi ľahko, pretože sme sa prestali cítiť tak extrémne unavení po jedle. Poznáte to, že? Najhoršia kombinácia je mlieko + mäso. Čiže klasické domáce jedlá ako sviečková, kura na paprike, králik na smotane, cestoviny so syrovou omáčkou a šunkou… Po takých jedlách vás proste vypne. Tak dajte občas prednosť takémuto bohatému pokrmu. Pochutia si aj deti a môžte tam poschovávať kopec zeleniny.

Ingrediencie

  • 1 vačšia cibuľa
  • 2 stredné mrkvy nakrájané na menšie kocky
  • 1 menší batát nakrájaný na menšie kocky
  • 400 g sterilizovaného cícera (napr z Lidl)
  • 400 ml konzerva kokosového mlieka (kupujem v dm)
  • ghí maslo (znesie vyššiu teplotu)
  • 1 dcl vody
  • ochucovadlá podľa chuti – soľ, korenie, kurkuma, koriander

Postup

  1. Opražíme si cibuľku do sklovita na ghí masle, pridáme kurkumu, korenie, na kocky nakrájanú mrkvu a batáty. Prípadne inú zeleninku. Napríklad nám veľmi chutí aj kombinácia mrkva s karfiolom. Pridáme vodu a chvíľku podusíme.
  2. Keď je zelenina mäkká, pridáme cícer, kokosové mlieko a trochu povaríme.
  3. Solíme jedlo vždy v druhej polovici varenia, aby sme zbytočne nekonzumovali príliš veľa soli.
  4. Odoberieme asi 1 hrnček zvlášť do misky, rozmixujeme ponorným mixérom a vrátime naspať. Zmiešame a máme zahustené soté.
  5. Nakoniec môžte pridať nasekané čerstvé bylinky, výborne sa hodí koriander.

Zdravý tip na záver: Posypte v tanieri soté lahôdkovým droždím a obohaťte si toto jedlo ešte viac. Lahôdkové droždie predstavuje deaktivované kvasinky, obsahuje najmä vitamíny skupiny B, zinok, železo, selén a ďalšie minerálne látky.

Dobrú chuť!

0 Komentáre

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.