Som závislá na orechových maslách odkedy som prvýkrát vyskúšala kešu krém od Powerlogy. 🤣 Raz sa mi však stalo, že som mala obrovskú chuť natrieť si mandľové maslo tradične na lievance a minulo sa. V najbližších obchodoch to u nás nezoženiem, zvyknem len objednávať a ja som tak veľmi chcela práve v ten moment, že nezostávalo nič iné, len si ho spraviť. A vieš čo? Je to ultra jednoduché!
Všeobecne sa odporúča všetky orechy pred konzumáciou nechať namočené cez noc, vysušiť a nasucho opražiť na panvici na slabom ohni zopár minút. Pozor, aby sa nespálili.
Dám sem dva príklady, ale určite aj ty si vieš spraviť zaujímavú kombináciu, chce to len trochu fantázie. Občas zvyknem inšpirovať v zložení tých, ktoré mi chutia a následne si to viem pripraviť aj sama. Vo výrobe majú na to “mocné” stroje, takže je jasné, že to nebude ako originál. Hlavne vždy použi kvalitné suroviny, ja takmer všetky bio potraviny nakupujem v Biolande.
Všetky suroviny jednoducho zmixuješ v malom mixéri so sekáčikom v tvare S a následne uskladníš v chladničke v sklenenej nádobke.
Lieskovcovo – kakaové maslo
- 200 g Pražené lieskové orechy (opražíme na panvici, nekupujte opražené)
- cca 30-50 g kakaové maslo (pridávajte postupne podľa želanej konzistencie)
- 40 g cukor z kokosových kvetov alebo trstinový cukor
- 20 g kvalitného kakaového prášku
Domáci kešu krém
- 200 g bio kešu oriešky
- cca 100 g strúhaný kokos
- štipka vanilky
Pri kúpe orechového masla, pozor na rôzne pridané látky! V zložení nemá čo robiť žiadna zložka, ktorej nerozumieš. Prvým varovným signálom zdraviu škodlivého orieškového masla, je aj príliš nízka cena. Kvalitné orieškové maslo nebude lacné, pretože používajú tie najkvalitnejšie bio orechy.
Istota je však Powerlogy a Slowlandia. Skúšala som aj iné značky, ale žiadna mi nechutila.
0 Komentáre