Vegan banánový chlebík

931 Zobrazení 0 Comment
vegan banánový chlebík

Klasický banánový chlebík som nerobila, odkedy redukujeme živočíšne potraviny prijaté v strave na minimum, keďže tam ide maslo, vajíčka a aj jogurt. Už nám to však chýbalo, a tak som skúsila nahradiť maslo zdravším ghí maslom, vajíčka slizom z ľanových semiačok a jogurt som vynechala. A ono to vyšlo 😜.

Ingrediencie:

Postup:

  1. Najprv si pomel ľanové semiačka – napríklad v mažiari, mlynčeku na kávu a pod. Melieme vždy čerstvý, ktorý hneď spotrebujeme! Ak sa neporadí pomlieť semiačka, nevadí, vyjde to aj tak. Omega-3 a 6 mastné kyseliny z ľanových semiačok však získaš len narušením semiačka, inak len “preletí” cez tvoje tráviace ústrojenstvo a trochu prečistí.
  2. Múku, vanilku, prášok do pečiva, sóda bikarbónu a soľ zmiešame dokopy.
  3. Banány roztlačíme na kašu. Ja vždy používam ponorný mixér, kaša je potom úplne hladká.
  4. Primiešame k banánom ľanové semiačka, agáve sirup alebo iné sladidlo, roztopenghí maslo a mandľové maslo. Môžeme ešte ponorným mixérom “prebehnúť” aby sa všetko poriadne premiešalo.
  5. Zmiešame suché a mokré ingrediencie dokopy. Pridáme asi 2 PL vody a asi 30 ml ovseného mlieka. Zmiešame a pridáme tekutinu (vodu alebo ovsený nápoj) ak je treba. Mne vznikla veľmi hustá a tuhá zmes.
  6. Formu na chlebík vymastíme kokosovým olejom, preložíme cesto do formy a vložíme do rúry, ktorú sme si predhriali na 180°C (horný a dolný ohrev), skúšala som po 25 minútach špáradlom. Ak je špáradlo lepkavé, cesto je ešte surové. Chlebík sa v mojej rúre dokončil asi v 35. minúte.
0 Komentáre

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.