Jablkovo-špaldové lievance (vegan)

3104 Zobrazení 2 komentáre

Toto pre mňa nebude jednoduché! Práve sa mi podarili najlepšie lievance, ale nezapísala som si koľko som čoho dala 🤦🏻‍♀️ Takže množstvá budú veľmi orientačné, ale pridám aj fotky a videá, aby ste si mohli porovnať konzistenciu. Mne to niekedy chýba v receptoch 🙃

Čo budeme potrebovať ?

Všetko je orientačne, skúste pridávať postupne a ja čoskoro updatnem recept, keď ho znova urobím

* Ingrediencie s preklikom sú tie, ktoré používam aj ja a mám overené.

Postup

  1. Jablko umyjeme, ošúpeme, zbavíme stredu a nastrúhame na hrubo. V rukách nastruhané jablko vyžmýkame, džúsikom z jablka sa osviežime alebo dáme deťom. Moja Elizabet túto časť miluje! 😄 Vyžmýkané jablko dáme do strednej misky. Trochu šťavy som odliala naspäť do misky s jablkami.
  2. Pridáme postupne ostatné ingrediencie, poriadne premiešame a ponorným mixérom rozmixujeme.
  3. Vyhrejeme panvicu, pridáme veľmi máličko kokosového oleja alebo ghí (pri niektorých panviciach netreba ani to), utrieme olej z panvice. Ja to robím papierovou utierkou, aby panvica bola len “postrašená” olejom. Lyžicou dávame cesto na panvicu a trochu “utľapkáme”, nie je to typické cesto, ktoré sa rozleje.
  4. Trvalo to asi len pár sekúnd a už som mohla otáčať. Otočený lievanečk som trochu pritlačila.

Dobrú chuť!

Ak sa ti môj blog páči, budem veľmi rada ak ma budeš sledovať na Instagrame 😉. Nájdeš ma ako nikoleta_zifcak.

S láskou, Niki ♥️

2 Komentáre
  • monika

    Odpovedať

    no ked som dala vsetky ingrediencie do misky tak sa to ponorakom zmixovat ozaj nedalo a ked som pridala viac mlieka tak potom na panvici sa mi to rozlievalo a nevedelo sa to velmi prepiect :/

    • Niki

      Monika, to ma veľmi mrzí. Nebude to slabým mixérom? Mne sa ešte nestalo, že by niečo nerozmixoval. Jedine studené kravské maslo :). V tomto recepte som písala, že treba pridávať suroviny postupne, nemám ho vyšperkované. Aj jabĺčka je vždy iné množstvo, tak sa to veľmi ani nedá.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.