Toto pre mňa nebude jednoduché! Práve sa mi podarili najlepšie lievance, ale nezapísala som si koľko som čoho dala 🤦🏻♀️ Takže množstvá budú veľmi orientačné, ale pridám aj fotky a videá, aby ste si mohli porovnať konzistenciu. Mne to niekedy chýba v receptoch 🙃
Čo budeme potrebovať ?
Všetko je orientačne, skúste pridávať postupne a ja čoskoro updatnem recept, keď ho znova urobím
- 1 stredné až veľké jablko
- 3 kopcovité PL špaldovej hladkej múky
- 1-2 PL jemné špaldové ovsené vločky
- 3-4 PL mandľového mlieka (alebo iné rastlinné)
- 1 PL čakankového sirupu
- štipka soli
- 1 ČL sóda bikarbóny
- 1 ČL škorice
- 1 KL pravej vanilky
- kokosový olej alebo ghí maslo
* Ingrediencie s preklikom sú tie, ktoré používam aj ja a mám overené.
Postup
- Jablko umyjeme, ošúpeme, zbavíme stredu a nastrúhame na hrubo. V rukách nastruhané jablko vyžmýkame, džúsikom z jablka sa osviežime alebo dáme deťom. Moja Elizabet túto časť miluje! 😄 Vyžmýkané jablko dáme do strednej misky. Trochu šťavy som odliala naspäť do misky s jablkami.
- Pridáme postupne ostatné ingrediencie, poriadne premiešame a ponorným mixérom rozmixujeme.
- Vyhrejeme panvicu, pridáme veľmi máličko kokosového oleja alebo ghí (pri niektorých panviciach netreba ani to), utrieme olej z panvice. Ja to robím papierovou utierkou, aby panvica bola len “postrašená” olejom. Lyžicou dávame cesto na panvicu a trochu “utľapkáme”, nie je to typické cesto, ktoré sa rozleje.
- Trvalo to asi len pár sekúnd a už som mohla otáčať. Otočený lievanečk som trochu pritlačila.
Dobrú chuť!
Ak sa ti môj blog páči, budem veľmi rada ak ma budeš sledovať na Instagrame 😉. Nájdeš ma ako nikoleta_zifcak.
S láskou, Niki ♥️
2 Komentáre
monika
no ked som dala vsetky ingrediencie do misky tak sa to ponorakom zmixovat ozaj nedalo a ked som pridala viac mlieka tak potom na panvici sa mi to rozlievalo a nevedelo sa to velmi prepiect :/
Niki
Monika, to ma veľmi mrzí. Nebude to slabým mixérom? Mne sa ešte nestalo, že by niečo nerozmixoval. Jedine studené kravské maslo :). V tomto recepte som písala, že treba pridávať suroviny postupne, nemám ho vyšperkované. Aj jabĺčka je vždy iné množstvo, tak sa to veľmi ani nedá.